Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΕΕ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



Οι εικόνες των τελευταίων ημερών με τους χιλιάδες πρόσφυγες να προσπαθούν να φτάσουν κοντά στα σύνορα προκείμενου να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη, στοιβαγμένοι σε μικρές σκηνές μέσα στην λάσπη, αποτελούν εικόνες των αποτελεσμάτων που προκαλούν βασικά οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ο πόλεμος.    

Το πρόβλημα των χιλιάδων προσφύγων που φεύγουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη δυστυχία δε θα σταματήσει, αν δεν αντιμετωπιστεί η ρίζα που δημιουργεί πρόσφυγες και ξεριζωμένους, αν δε στοχοποιηθούν και ηττηθούν ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκών χωρών που βομβαρδίζουν εδώ και 25 χρόνια τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική και διαμελίζουν χώρες, αν δε στραφεί ενάντια τους η δίκαιη αγανάκτηση και οργή για τα απάνθρωπα αποτελέσματα. Ο
ISIS δε είναι ένα αποκρουστικό μόρφωμα κι αποτελεί συνέπεια παρά αιτία του χάους στη Μέση Ανατολή…

Την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, βομβαρδίζουν και διατηρούν στρατούς κατοχής στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, αντιμετωπίζουν ως εισβολείς τους πρόσφυγες και μετανάστες που οι ίδιες δημιουργούν. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η ΕΕ το προσφυγικό αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Η καταστολή απέναντι στους μετανάστες εντείνεται, νέοι φράχτες χτίζονται, τα σύνορα των κεντρικών χωρών κλείνουν και αποκλείουν την πρόσβαση προς την κεντρική Ευρώπη σε χιλιάδες ανθρώπους ενώ τα πρόσθετα μέτρα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαιο μόνο περισσότερους νεκρούς μπορούν να φέρουν. Η χώρα μας χωρίς να αμφισβητεί τις εντολές της ΕΕ μέρα με την μέρα μετατρέπεται σε  ‘αποθήκη ψυχών’  για χιλιάδες ανθρώπους. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι οι εξαγγελίες για την ΕΕ των ανοιχτών συνόρων και της αλληλεγγύης και ασφάλειας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες είναι μια ρατσιστική, ξενοφοβική, αποικιοκρατικού τύπου πολιτική. Και στρώνει το έδαφος εδώ και δεκαετίες στις γνήσιες ακροδεξιές και ρατσιστικές δυνάμεις. Ας σκεφτούμε. Το 1991 η Ευρώπη «πλημμύρισε» με εκατομύρια οικονομικούς μετανάστες από τις χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού». Τότε δεν υπήρχε Σένγκεν και «ανοιχτά» υποτίθεται σύνορα. Κι όμως αν και οι ροές των προσφύγων είναι πολύ μικρότερες σε σύγκριση με τους τότε μετανάστες, η υστερία και η ξενοφοβία σήμερα είναι απείρως μεγαλύτερη. Τείχη χτίζονται, τιμαλφή κατάσχονται, διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες καταπατώνται. Η «ανοιχτή», «πολυπολιτισμική», «ανεκτική» Ευρώπη όχι μόνο χρεοκόπησε αλλά οδηγεί εδώ και 2 δεκαετίες στο συντηρητισμό, τη ξενοφοβία, την ακροδεξιά. Αύριο γιατί όχι στον ανοιχτό φασισμό! 

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα του προσφυγικού είναι επικίνδυνη τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τον ίδιο μας τον λαό. Νομιμοποιώντας την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που δεν έχει ίχνος αλληλεγγύης, από την μία η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα τεράστιο Hot spot- στρατόπεδο συγκέντρωσης με εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες να εκλιπαρούν για λίγά ψίχουλα, από την άλλη με την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ανοίγει μια επικίνδυνή νέα σελίδα για την χώρα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα μας σε μια στρατοκρατούμενη γκρίζα ζώνη ανάμεσα σε «ανατολή» και «δύση» είναι ορατός και η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας αποτελούν πρωταρχικό καθήκον για τον λαό και την νεολαία. Ο Α. Τσίπρας για άλλη μια φορά αποδεικνύεται μεγάλος τυχοδιώκτης και επικίνδυνος αφού συναίνεσε και υπέγραψε στα όργανα της Ε.Ε. τα παραπάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αρωγό τα ΜΜΕ, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις κινήσεις αλληλεγγύης και να περιορίσει το ζήτημα στον εθελοντισμό και στην ανθρωπιά τη στιγμή που συν-διαμορφώνει την Ευρώπη-φρούριο. Η αλληλεγγύη δεν πρέπει να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για μια κυβέρνηση που παζαρεύει το χρέος με κεφάλια προσφύγων και τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις με τη μετατροπή του Αιγαίου σε ΝΑΤΟϊκή λίμνη!

Το νεολαιίστικο κίνημα και το πιο οργανωμένο του κομμάτι, το φοιτητικό κίνημα πρέπει άμεσα να δράσει. Το καθήκόν για την νεολαία σήμερα αφορά αφενός την έμπρακτη αλληλεγγύη στους προσφυγές που φεύγουν από τον τόπο τους, αφετέρου αφορά την πολιτική στοχοποίηση και πάλη για ανατροπή των υπευθύνων δυνάμεων, μηχανισμών και πολιτικών.
-         την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που φέρνει μνημόνια φτώχειας για το λαό μας,  απάνθρωπο στίβαγμα για τους πρόσφυγες, συρρίκνωση εθνικής κυριαρχίας γενικά για τη χώρα!
-         την Ε.Ε. που μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός που και στην οικονομική και στην προσφυγική κρίση οξύνει και συσσωρεύει και δε λύνει προβλήματα για τη χώρα μας, ενώ σε όλη την Ευρώπη εξαπλώνει τη λιτότητα οικονομικά και την ακροδεξιά πολιτικά.
-         το ΝΑΤΟ που με την παρουσία του στο Αιγαίο, αμφισβητεί βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και μας εμπλέκει στον ανταγωνισμό του με τη Ρωσία.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.  ΕΞΩ οι Βάσεις του ΝΑΤΟ

Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.     
Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ

Όχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.

Ανθρώπινη στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά των προσφύγων – Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Προτείνουμε:

1.      Να πάρουν αποφάσεις οι σύλλογοι για αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις σε γραφεία και προξενεία της Ε.Ε., σε βάσεις του ΝΑΤΟ, σε πρεσβείες των ΗΠΑ, σε κυβερνητικά κτίρια.

2.       Έμπρακτη στήριξη στους πρόσφυγες. Συλλογή τροφίμων  αλλά και στήριξή τους όπου χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου