Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Καταγγελία: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη και στους τραμπουκισμούς

Καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τον τραμπουκισμό των συντρόφων της ΕΑΑΚ από το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανολόγων. Η παράταξη που κάνει λόγο για διάλογο και νομιμότητα δεν είναι πρώτη φορά που επιβάλλει τη δημοκρατία της σκίζοντας και καταστρέφοντας το υλικό του σχήματος ΑΡΑΓΕ. Μάλιστα σήμερα στο ΔΣ που εκλήθη για να ληθή το θέμα περίμεναν 30 δαπίτες με όχι ειρηνικές διαθέσεις. Αυτό μαθεύτηκε και μαζεύτηκαν δεκάδες φοιτητές που κατάφεραν να απωθήσουν τους τραμπούκους απ το χώρο. Λίγη ώρα αφότου έληξε το συμβάν, δεκάδες δαπίτες επιτέθηκαν και πάλι σε τρεις συντρόφους. Δεν είναι λοιπόν αστροφυσική να καταλάβει κανείς ποιος προκαλεί τη βία στα πανεπιστήμια.

Η Νέα Δημοκρατία και οι καρκινικές παραφυάδες της στη νεολαία η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θέλουν ένα απολιτίκ πανεπιστήμιο που να είναι ακριβώς στα μέτρα τους. Ενα απολιτικ πανεπιστήμιο, με αδρανείς φοιτητές και με έναν σύλλογο χειραγωγήσιμο που επί της ουσίας θα είναι τσιφλίκι τους. Θέλουν τη φοιτητική νεολαία να σιωπά απέναντι στις πολιτικές που χτυπούν την ίδια μα και την κοινωνία ολόκληρη. Σε αυτό το πλαίσιο οποιαδήποτε αντίθετη φωνή και δη οποιαδήποτε τολμά να αρθρώσει λόγο για μια αγωνιστική νεολαία κι ένα άλλο πανεπιστήμιο πρέπει να φιμώνεται. Έτσι λοιπόν δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΑΠ και οι τραμπούκοι της στοχοποιούν την αριστερά.

Εμείς ως Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας εκφράσαμε κι εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους της ΕΑΑΚ. Για μας η μόνη απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η νεολαία με τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και με ωμή βία (καταστολή, τραμπουκισμοί από δαπίτες και χρυσαυγίτες) είναι ένα Αριστερό Μέτωπο Νεολαίας στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου ανάμεσα στην αριστερά και ιδίως μιας πολιτικής συμφωνίας στα βασικά του προτάγματα. Μόνο έτσι μπορούμε να απαντήσουμε στο φόβο που θέλουν να καλλιεργήσουν και να συγκροτήσουμε ένα σύγχρονο φοιτητικό κίνημα που θα πυροδοτήσει αντίστοιχες καταστάσεις στην κοινωνία ολόκληρη.