Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Στα προβλήματα μας απαντάμε με ενότητα και αγώνα!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση που καλέσαμε για την συγκρότηση ανοιχτής πρωτοβουλίας για Γενική Συνέλευση με την παρουσία του Αριστερού Δικτύου Νεολαίας, του Contra legem EAAK, της ΣΦΟΙΝΑ, των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Πορείας. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής πρωτοβουλίας από το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας, τις Αγωνιστικές Κινήσεις και την ΣΦΟΙΝΑ με στόχο την συλλογή υπογραφών για την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, ώστε ο Σύλλογος να κινητοποιηθεί ενάντια στην επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και στην επιβολή αντιτίμου στη λέσχη του ΑΠΘ. Είναι εμφανές ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εφόσον δεν εμφανίστηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε, ούτε έλαβε κάποια πρωτοβουλία για το ζήτημα των διδάκτρων θέλει με την υποτιθέμενη «εναντίωση της στα δίδακτρα» να ρίξει στάχτη στα μάτια μας καθώς στην πραγματικότητα είναι υπέρ του να πληρώνουμε από την τσέπη μας για μεταπτυχιακά.

Ο αγώνας για την κατάργηση των διδάκτρων και την δωρεάν σίτιση απαιτεί την μέγιστη δυνατή ενότητα δυνάμεων. Υπ’ αυτήν την έννοια ακόμα και πολιτικές δυνάμεις του Συλλόγου που δεν ανταποκρίθηκαν στο σημερινό μας κάλεσμα αλλά συμφωνούν στο ζήτημα των διδάκτρων και της σίτισης τις καλούμε να στηρίξουν και την συλλογή υπογραφών και τις αγωνιστικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Πάνω απ’ όλα, όμως, όλοι οι φοιτητές πρέπει να συμμετέχουν στον αγώνα και να οικοδομηθεί ένα μέτωπο αντίστασης στο χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Οι πολιτικές αποφάσεις και επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία πρέπει άμεσα να βρουν εμπόδιο ένα αγωνιστικό και διεκδικητικό φοιτητικό κίνημα και η δικιά μας δράση και πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει την αρχή και το παράδειγμα μιας αγωνιστικής διαδικασίας. Να μην μείνουμε απαθείς, να μην τους αφήσουμε να μας πετάξουν από την εκπαίδευση.

Σε έναν τέτοιο αγώνα οι δυνάμεις της Αριστεράς στον Σύλλογο πρέπει να βάλουν την κοινή ανάγκη όλων των φοιτητών πάνω από το στενό συμφέρον της αναπαραγωγής τους. Γιατί μόνος του κανείς δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει το τρομακτικό κενό πολιτικής, την αδράνεια και την απογοήτευση. Γιατί η κομματική περιχαράκωση, ο διαχωρισμός ενώ υπάρχει συμφωνία στην ανάγκη ενισχύουν περισσότερο την απογοήτευση και την αναξιοπιστία. Ως εκ τούτου, το κάλεσμα μας στις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς που δεν συμμετέχουν στην πρωτοβουλία παραμένει ανοιχτό.

-Να συμμετέχουμε όλοι στην συλλογή υπογραφών!

-Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής στις 11 Οκτώβρη!

-Όλοι ενωμένοι ενάντια στα δίδακτρα και στο αντίτιμο στη λέσχη, για να μην πέφτει το βάρος στις πλάτες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου