Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μάζεμα υπογραφών για Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Πέμπτη

Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας Νομικής

Παρά το μαζικό χαρακτήρα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης (12/11), ουσιαστική, πολιτική κουβέντα δεν έγινε.
Κι αυτό μάλιστα όταν το κλίμα στην τριτοβάθμια γίνεται ολοένα και πιο ζοφερό, όπως άλλωστε συμβαίνει και γενικότερα στην κοινωνία. Μείζον ζήτημα είναι η διαθεσιμότητα σημαντικού μέρους των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, κάτι που θα σημάνει την παύση βασικών λειτουργιών του ιδρύματος (ηλεκτρονικές, οικονομικές, διοικητικές, βιβλιοθήκες κλπ) και θα απειλήσει την ίδια την ύπαρξή του.


Όλα αυτά σε συνδυασμό με την επιπλέον υποχρηματοδότηση (από 45 εκατομμύρια ευρώ που λάμβανε το ΑΠΘ το 2010 θα καταλήξει το 2014 με 17 εκατομμύρια μόνο, τη στιγμή που οι ανελαστικές -και παντελώς ανεπίδεκτες περαιτέρω περικοπής- δαπάνες του ανέρχονται σε 26 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον) του ιδρύματος, την περιορισμένη λειτουργία της Λέσχης (4.500 πιάτα για 100.000 φοιτητές) και την επικείμενη μεταβίβασή της σε ιδιώτη, αλλά και τους περιορισμούς σε παροχές (βλ συγγράμματα, κώδικες) και προσωπικό (μαθήματα σε κατάμεστες αίθουσες, κατάργηση επαναληπτικών).


Τα προβλήματα αυτά, είναι προβλήματα όλων μας. Πιστεύουμε ότι οφείλουμε να ανοίξει μια σοβαρή κουβέντα ως προς το πού οφείλονται και τί μπορούμε να κάνουμε.

Στη βάση αυτών κρίνουμε ως Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας Νομικής ότι ο Σύλλογος οφείλει να καλέσει νέα Γενική Συνέλευση.

Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με τα σχήματα της ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ που έσπευσαν αμέσως να συνδράμουν, προχωράμε στη συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 27/11 και εξ αναβολής την Πέμπτη 28/11 στις 14:00 στο Β αμφιθέατρο.