Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Δελτίο τύπου Αριστερού Δικτύου Νεολαίας: Φοιτητικές εκλογές 2015

Ανακοίνωση του Αριστερού Δικτύου Νεολαίας για τις φοιτητικές εκλογές 2015

Στις φετινές φοιτητικές εκλογές δυναμώνουμε τους συλλόγους μας! Ενισχύουμε τους συλλογικούς μας αγώνες ενάντια στα προβλήματα ολόκληρης της νεολαίας. Στις 13 ψηφίζουμε για να μπορούμε να αγωνιστούμε από καλύτερες θέσεις από τις 14 Μάη. Ενάντια στην ανεργία και την ανασφάλιστη εργασία, για να μπορούμε να δουλεύουμε στην χώρα μας με μόνιμη και σταθερή δουλειά και να μην αναγκαζόμαστε να μεταναστεύουμε! Για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Για να σταματήσει η ασφυξία των Ιδρυμάτων από την κρατική υποχρηματοδότηση και η διάλυση-υποβάθμιση των πτυχίων μας. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στη χώρα μας!

Οι φετινές εκλογές πρέπει να μετατραπούν σε ένα μαζικό δημοψήφισμα της φοιτητικής νεολαίας ενάντια στην μνημονιακή συνέχιση που εμπεδώνει το κοινωνικό μοντέλο του δια βίου εκπαιδευόμενου, ευέλικτα εργαζόμενου, πολιτικά παθητικού και κοινωνικά σε αδιέξοδο, νεολαίου.

Γιατί, όσο και αν ξορκίζονται αριστερά και δεξιά νέα μέτρα λιτότητας και ύφεσης, το μνημόνιο ήδη αποτελεί την κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας. Οι φοιτητικές εκλογές πρέπει να μπουν στην υπηρεσία της πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος για να αντισταθούμε σε αυτό το μέλλον για τη νέα γενιά. Γιατί χρειάζεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί εντός των φοιτητικών συλλόγων και αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων και την ευθεία αντιπαράθεση με την παντοδυναμία της ΔΑΠ.

Το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας θα συμμετέχει στις φετινές εκλογές, με όλες του τις δυνάμεις, και την ματιά στραμμένη μετά τις εκλογές. Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα στις σχολές, επιμένουμε ότι χρειάζεται αφενός ένας διαφορετικός πολιτικός προσανατολισμός από τις δυνάμεις της αριστεράς – μια διαφορετική αριστερά – και αφετέρου η ευρύτερη δυνατή μετωπική συγκρότηση των δυνάμεων της αντίστασης στην μνημονιακή εμπέδωση, κόντρα στις δυνάμεις της αδράνειας, της κομματικής αναπαραγωγής και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Σε μια εποχή που μια εκδοχή της αριστεράς σύρεται σε ατιμωτικούς συμβιβασμούς με το διεθνές και ντόπιο σύστημα είναι ανάγκη οι δυνάμεις που δε συμβιβάστηκαν, να συσπειρωθούν για να κρατήσουν την αντίσταση και την ελπίδα για μια διαφορετική προοπτική, ζωντανή.

Γι’ αυτό, σε μια σειρά από σχολές, το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας συμμετέχει σε μετωπικά ψηφοδέλτια της αριστεράς, σε συνεργασία με σχήματα της ΕΑΑΚ που αποδέχονται αυτήν την αναγκαιότητα, πάνω στην βάση της μετωπικής εκλογικής συνεργασίας Ε.Α.Α.Κ. – Συνεργαζόμενες Αριστερές Δυνάμεις (ΑΡ.ΔΙ.Ν.). Στις φοιτητικές εκλογές στηρίζουμε τα μετωπικά ψηφοδέλτια ΕΑΑΚ – ΑΡΔΙΝ, για να ριζώσει η μετωπική πολιτική στις σχολές:

Αθήνα:
ΑΣΟΕΕ: Ρ.Α.Σ ΕΑΑΚ/ Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας

Πάντειος: «Ενωτική Πρωτοβουλία: ΑΝΑΣΑ/ΕΑΑΚ – Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας»

Νομική: «ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ [εαακ] συνεργασία με Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας»

Θεσσαλονίκη:
Ιατρική: «Μετωπική Πρωτοβουλία: Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας – ΙΑΣΥ/ΕΑΑΚ»

Πάτρα:
Φυσικό: «ΚΡΟΥΣΗ/ΕΑΑΚ – Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας: αριστερή εκλογική συνεργασία δυνάμεων, σχημάτων και ανένταχτων αγωνιστών»

Μαθηματικό: «ΜΑΦΟΙΑ/ΕΑΑΚ – Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας: μετωπική συνεργασία σχημάτων και αγωνιστών»

Επιστήμη των Υλικών: «ΡΩΓΜΗ/ΕΑΑΚ συνεργαζόμενο Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας»

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών: «ΑΑΠή/ΕΑΑΚ – συνεργαζόμενες αριστερές δυνάμεις και αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος (Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας)»

Μηχανολόγων Μηχανικών: «ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ/ΕΑΑΚ συνεργαζόμενο Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας»
Το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας θα συμμετέχει επιπλέον αυτόνομα σε 4 πόλεις της Ελλάδας σε πάνω από 20 συλλόγους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου η πρότασή μας για συνεργασία δεν έγινε αποδεκτή. Στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια του ΑΡ.ΔΙ.Ν. για να σπάσει η αδράνεια στις σχολές.

ΑΕΙ Αθήνας:
Γεωπονικό
ΠΑ.ΠΕΙ
Χαροκόπειο
Φυσικό
Ιατρική

ΤΕΙ Αθήνας:
ΣΓΤΚΣ
ΣΤΕΦ
ΣΔΟ

ΤΕΙ Πειραιά:
ΣΤΕΦ

ΑΕΙ Θεσσαλονίκης:
Νομική

ΑΕΙ Πάτρας:
Βιολογικό
Αρχιτεκτονική
Πολιτικών Μηχανικών
Η/Υ
Χημικών Μηχανικών
Διοίκησης Επιχειρήσεων
Οικονομικό
Ιατρική
Φαρμακευτική
Φιλολογία
Παιδαγωγικό
ΤΕΕΑΠΗ
Θεατρικών Σπουδών

ΤΕΙ Πάτρας:
ΣΤΕ
ΣΕΥΠ

ΑΕΙ Ρεθύμνου:
Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (ΠΤΠΕ)


0aa2526f21d94ec0cf0dfc24eb7661b7_XL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου