Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καταγγελία του Αριστερού Δικτύου Νεολαίας Νομικής για τη συγκρότηση του ΔΣ

Την 28η ΜαΪου συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής έπειτα από τις φοιτητικές εκλογές. Εκλογές στις οποίες η αριστερά γνώρισε πολύ μεγάλη άνοδο (219 ΑΡΔΙΝ, 121 ΑΡΕΝ, 75 ΕΑΑΚ, 57 ΠΚΣ) και συνακόλουθα κατέκτησε και την οριακή πλειοψηφία των εδρών στο ΔΣ (στο σύνολο 11 εδρών 3 έχει το ΑΡΔΙΝ και από 1 ΑΡΕΝ,ΕΑΑΚ και ΠΚΣ). Σε αυτή τη βάση κρίναμε ότι ξεκάθαρα υπήρχε η ετυμηγορία του σώματος που έδινε τη δυνατότητα να συγκροτηθεί ένα προεδρείο της αριστεράς. Μια κίνηση με σκοπό όχι τον βαυκαλισμό με τα θεσμικά αξιώματα και το να αποκτήσουμε ξαφνικά όλοι τίτλους, αλλά αφ ενός τη συμβολική αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος που νικητής ήταν η ριζοσπαστική κι αγωνιστική αριστερά και αφ ετέρου την αξιοποίηση των πρακτικών δυνατοτήτων που αυτό θα σήμαινε ως προς την οργανωτική ανασυγκρότηση του συλλόγου και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες.

Έτσι θα αποφεύγονταν να επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα αυθαιρεσίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που χρησιμοποιούσε το Σύλλογο Φοιτητών Νομικής για να παίρνει ευκολότερα τα τηλέφωνα των πρωτοετών, να βγάζει κείμενα τρομοκράτησης του κόσμου για την καταστροφή της χώρας και γενικά να διαιωνίσει την ηγεμονία της. Της ΔΑΠ ΝΔΦΚ που μετά από ένα χρόνο αυτοδυναμίας της, βρίσκουμε έναν ανενεργό σύλλογο σε καθεστώς διάλυσης, με μηδαμινές συλλογικές διαδικασίες και καμία οργάνωση.

Θα αποφεύγοταν επίσης η συμμετοχή σε θέσεις ευθύνης, της αναξιόπιστης "ανεξάρτητης" πρωτοβουλίας (ΑΦΠ), του μορφώματος που καιροσκοπικά κατήλθε στις εκλογές μόλις δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή τους και αξιοποιώντας το μηχανισμό της παλαί ποτέ πασπ και τις τακτικές πι-αρ που πολύ καλά γνωρίζουν τα μέλη της, δίχως καμία πολιτική πρόταση και τοποθέτηση, πήρε την τρίτη θέση.

Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή δεν καρποφόρησε και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο. Σε μιαν ανίερη συμμαχία οι ΔΑΠ, ΑΦΠ και ΠΚΣ κατάφεραν να λάβουν οι ίδιες τις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα, και μάλιστα με επιχείρημα το σεβασμό του εκλογικού αποτελέσματος! Με άλλα λόγια επικαλούμενοι το "σεβασμό" του αποτελέσματος η ΑΦΠ που εξελέγη 3η με 126 ψήφους και η ΠΚΣ που ανεδείχθη τελευταία με 57 ψήφους εξοβέλισαν το 2ο ΑΡΔΙΝ των 219 ψήφων και του πρώτου σε σταυρούς.

Σε αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε πρώτα απ όλα την ΠΚΣ, την παράταξη του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια, η οποία αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία πως είναι του παραπαίδι του συστήματος, έτοιμη να απεμπολήσει ανά πάσα στιγμή τις αξίες της αριστεράς όταν της υπόσχονται ένα ξεροκόμματο, πως είναι στην πραγματικότητα μιας βαθιά συντηρητική δύναμη που καμία σχέση δεν έχει με την αριστερά, πως είναι στην πραγματικότητα ένα αρτηριοσκληρωμένο αγκύλωμα που μόνο του στόχο έχει τη διασφάλιση της ύπαρξης και ει δυνατόν της ανόδου του κι όχι φυσικά το συμφέρον του νεολαίου και του φοιτητή. Καταγγέλλουμε την ΠΚΣ που έβγαλε ΔΑΠΙΤΗ πρόεδρο και ΠΑΣΟΚΟ αντιπρόεδρο στο σύλλογό μας.

Καταγγέλλουμε επίσης την "Ανεξάρτητη" Πρωτοβουλία η οποία εξελέγη "ενάντια στα κόμματα και τις παρατάξεις" και με την πρώτη της κιόλας πράξη μετά τις εκλογές στήριξε τις δύο παλαιότερες και "κομματικότερες" παρατάξεις που υπάρχουν, τη ΔΑΠ και την ΠΚΣ. Παλινωδίες που είναι αναμενόμενες από καιροσκοπικά μορφώματα που κινούνται κατά το "μας ευνόησαν οι περιστάσεις" όπως ομολόγησε και μέλος της στο ΔΣ. Απ ότι φαίνεται πάνως αντικαθιστά επάξια την ΠΑΣΠ ως νέο στασίδι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπου κι όποτε δεν της βγαίνουν τα κουκιά. Η ίδια παράταξη που απαντάει στο σόου των αναρχοαυτόνομων που βάφουν τους τοίχους της σχολής, με ένα άλλο σόου, το κάλεσμα να ξαναβάψουν οι φοιτητές τους τοίχους λευκούς, ανάγοντας το θέμα σε μείζον ζήτημα της φοιτητικής πραγματικότητας σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει δημόσια δωρεάν παιδεία και ο κόσμος δεινοπαθεί να σπουδάσει, σε έναν κόσμο που το μέλλον των περισσοτέρων είναι η ανεργία και η μετανάστευση.

Ως Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας δεν συμβιβαστήκαμε με τον τίτλο του αντιπροέδρου που πήγε "χαριστικά" να μας δώσει η παραπάνω ανίερη συμμαχία, και δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με το ρόλο του ταμία που πλέον έχουμε. Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε την παραίτηση του μέλους μας σ. Δημήτρη Μανωλίδη από τη συγκεκριμένη θέση. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της βρωμιάς και της ρεμούλας δεν θέλουμε κανένα απολύτως αξίωμα.

Στη βρωμιά εμείς απαντούμε και θα απαντούμε πολιτικά, με το να στρατεύουμε κόσμο στην αμφισβήτηση, στη λογική του αγώνα, στην υπόθεση του μετώπου.

Με το να παλεύουμε να ζήσει η γενιά μας ζωή με αξιοπρέπεια!

Πρώτα σε αγνοούν,
μετά σε περιγελούν,
ύστερα σε πολεμάνε με λύσσα
και μετά νικάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου