Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελία του Αρδιν Νομικής για ομοφοβική επίθεση από μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη, χυδαία, ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση κατά μέλους του Αριστερού Δικτύου Νεολαίας Νομικής από μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και δη τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής (και πλέον πρώην πρόεδρο) Θανάση Δημητρούλη. Πιο συγκεκριμένα το μέλος του σχήματος μας «τόλμησε» να εκφράσει δημόσια τις πολιτικές του διαφωνίες σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης και βρέθηκε αντιμέτωπος με μια άνευ προηγουμένου χυδαία επίθεση ομοφοβικού περιεχομένου από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, συμπεριλαμβανομένου και του προαναφερθέντος.

Φαίνεται πως λόγω της παντελούς αδυναμίας τους να σταθούνε πολιτικά, να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα της νεολαίας και του φοιτητή, και να πείσουν για την ύπαρξή τους, καταφεύγουν σε πρακτικές σκοτεινών εποχών και σε προσωπικές επιθέσεις βασισμένες στα εξωτερικά χαρακτηριστικά και στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του καθενός.

Στη βάση αυτή στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής, που η ίδια η ΔΑΠ κάλεσε, στις 23/10, γνωστοποιήσαμε το παραπάνω συμβάν, εκφράσαμε τον αποτροπιασμό μας και ζητήσαμε την καταδίκη της προαναφερθείσας στάσης καθώς και την παραίτηση του προέδρου του ΔΣ. Όταν όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά με περισσό θράσος αρνήθηκε έστω να απολογηθεί, δηλώνοντας ότι έχει την ιδιότητα του προέδρου μονάχα εντός των τειχών της Σχολής κι ότι δήθεν προκλήθηκε από το μέλος μας, θέσαμε πρόταση μομφής για το πρόσωπο του. Αυτό γιατί δεν ανεχόμαστε να εκφράζει τους φοιτητές σε κορυφαίο επίπεδο άνθρωπος που διαπνέεται από ακραία φρονήματα και δε σέβεται τα μέλη του ίδιου του Συλλόγου. Περαιτέρω, εκφράσαμε τη δυσπιστία μας απέναντι στη ΔΑΠ να ορίσει εν γένει πρόεδρο για το Σύλλογο Φοιτητών Νομικής γιατί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όχι μόνο βρίθει ακροδεξιών στοιχείων αλλά φαίνεται πως τα προωθεί και σε κομβικές θέσεις. Σύσσωμες οι παρατάξεις και τα σχήματα δέχτηκαν όσα θίξαμε κι ως εκ τούτου ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής καταδίκασε την προαναφερθείσα ομοφοβική συμπεριφορά, απέπεμψε το Θανάση Δημητρούλη από πρόεδρο του ΔΣ και συγκροτήθηκε νέο προεδρείο με αναλογική αποτύπωση της εκλογικής καταγραφής όπως αυτή προέκυψε στις εκλογές του Μάη, πλην της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


Η σχολή κι ο σύλλογος δεν είναι τσιφλίκι κανενός, συμπεριφορές και τραμπουκισμοί σε μέλη του Συλλόγου δεν θα γίνονται ανεκτά ούτε από το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας ούτε από το Σύλλογο Φοιτητών Νομικής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου